Aktuality základní školy

Přírodovědná soutěž 2017

img_17759

I letošní rok jsme věnovali jaro poznávání zvířat a rostlin kolem nás. Zvířata jsme se učili především z knih, obrázků a videí, část rostlin jsme poznávali i podle ukázek vystavených ve škole. Děkujeme všem, kteří přispěli ukázkou rostlin a některých živočichů (měli jsme ve škole na návštěvě čolky, křečky i králíky). V soutěži měly děti za úkol pojmenovat rodovým i druhovým jménem 25 rostlin a 25 živočichů. Jako každý rok patří stupínky vítězů nejzkušenějším páťákům a čtvrťákům, krásné 5.místo obsadil Antonín Matěna ze druhého ročníku (84 bodů) a nejlepší z prvňáků Jaroslav Mareš se vyhoupl s 57 body na 14. místo.  

1.místo  Vítek Čáp                     92 bodů     

2.místo Jarmila Troutnarová        89 bodů

            Jan Ther                        89 bodů

3.místo  Bára Brátová                 88 bodů  

Úspěšným řešitelům gratulujeme a dětem z 1., 2., 3. a 4. třídy přejeme zase o trochu bodů více v příštím roce.

 V naší fotogalerii uvidíte i obrázky z výstavy Stromy a keře, kterou jsem si prohlédli ve Velkém Poříčí následující den a pokusili se potom co nejvíce větviček poznat, tentokrát ve trojicích, protože víc hlav víc ví.

Na závěr jeli nejšikovnější přírodoznalci na soutěž Mladý zahrádkář do České Skalice. Děkujeme paní učitelce Brátové za doprovod a přípravu dětí na soutěž a blahopřejeme Katce Trojtlové ke 3.místu v kategorii 4. a 5.tříd.

Fotogalerie k článku

29.5.2017, Lenka Karpfová , 2016-17

Zpět