Aktuality základní školy

Toulky pro kocoura - Val

img_26041

 Se zlomyslným líným kocourem jsme se seznámili v knížce Zahrada od Jiřího Trnky. Pojďme vylákat kocoura ze zahrady a ukázat mu krásy Broumovska. Třeba pak už nebude tak zlomyslný a líný.

2. Toulání pro kocoura     VAL

3. 10. - 31. 10. 2020

V měsíci říjen zažijeme dobrodružství z kopce, na který nevede cesta. Bude na vás, jaká bude TA  VAŠE cesta. Dobře prostudujte mapu, ať je co nejsnadnější.

Kopec je obehnán lesem, polem, loukou, potůčkem a pastvinami.  Z jedné strany jsou ohradníky - dají se podlézt. Krávy tu nebyly, viděli jsme je dole pod kopcem. 

Z druhé strany  je svah s lesem v některých místech trochu strmější a někde hustý.

Jestli máte možnost, pusťte si v mapách stopaře, ať se můžeme podívat na ten váš výstup. Je to taková dobrodružná cesta, tak kdyby se někdo necítil, ozvěte se 775234664. Cestou můžete pouštět draky. Na vrcholu je ohniště a krásný výhled na Teplice nad Metují. 

Hledej na mapy.cz:

  1. Změň mapu na turistickou.
  2. Do vyhledávacího políčka zadej souřadnice 50.609181N, 16.182577E a dejte si leteckou mapu,  ať dobře vidíte terén. Z Horních Teplic  jsem nenašla cestu na pastviny, většinou tam byl dům nebo statek. Jsou dva snadné průchody na louky  z červené značené cesty Hřebenovka mezi rozcestníkem U Nového Dvora  Teplicema.  Kdo nechce kráčet přes pastviny, tak u rozcestníku U Nového Dvora jde rovně směr cesty Buková hora a hned za osetým polem odbočí ke kopci Val. Pokud je sucho jde to vylézt, ikdyž je to prudčí. Jinak jdete loukou zpět podél pole a v mapách uvidíte takové dva průseky-cesty lesem, šla jsem necelou tu horní a vypadala průchozí na louku, kde podél lesa se dá dojít k vrcholu.
  3. Pokud najdeš věc, na kterou jsem vylákala kocoura na Val, prohlédni si ji, přečti si vzkaz, vrať ji na své místo, vyfoť se s ní a svoji fotku pošli na email:pavlinakollertova@seznam.cz.
  4. Na tuláckou kartu obtiskni razítko a zapiš místo.
  5. Krabičku vrať zpět. 

Nápověda ke krabičce -  Kameny 

Krabičku opatrně odgumičkuj a vrať zpět!!!

Pokud máte aplikaci Horobraní, tak tam patří i tento kopec.

PS: Tady je naše cesta.  Strmější . Když budete dobře koukat uvidíte KOCOURA: https://mapy.cz/s/numarumela

Fotogalerie k článku

3.10.2020, Pavlína Kollertová , 2020-21, Toulky pro kocoura

Zpět