Aktuality základní školy

Pampeliškový med

img_4538

Jak se vyrábí pampeliškový med

Nasbíráme zhruba 400 pampelišek. Rozdělíme na pět hromádek, propláchneme, dáme do hrnce a dáme vařit. Když se uvaří, sundáme hrnec s pampeliškami na sektorku nebo na stůl, kde necháme pampelišky chvíli odstát. Když už jsou vlahé, dáme je do utěrky a vymačkáme šťávu. Když je šťáva v jiném hrnci, přidáme 1000g nebo 2000g cukru podle toho, jak máme hodně šťávy. Cukr ve šťávě rozmícháme a dáme vařit. Když je to uvařené, tak med nalijeme do sklenic a máme to hotové.

Kristýna Sirková, 3.ročník

Fotogalerie k článku

21.5.2013, Irena Dobiasová , 2012-13

Zpět