Aktuality základní školy
Nekynutý mazanec
Mazanec patří mezi tradiční pečivo na velikonoce, které se peklo na Bílou sobotu. Většinou se zadělává z kynutého těsta, my jsme si dnes vyzkoušeli, že to jde i z nekynutého.
A jenom pro zajímavost.
Jako mazanec se kdysi označoval i koláč z krajíčků sušeného chleba, který se pak namočil do vína a prokládal se makovou či mandlovou kaší.Nejstarší kuchařské recepty na mazanec pocházejí z 15.a počátku 16. století, tehdy se ještě do nich nedával cukr, ale pouze sladká smetana.
Jako mazanec se kdysi označoval i koláč z krajíčků sušeného chleba, který se pak namočil do vína a prokládal se makovou či mandlovou kaší. Nejstarší české kuchařské předpisy na mazanec pocházejí z 15. a počátku 16. století, tehdy se ještě do nich nedával cukr, ale pouze sladká smetana. - See more at: http://www.readersdigest.cz/magazin/domov-hobby/velikonocni-rychly-nekynuty-mazanec#sthash.gvAyevkL.dpuf
Jako mazanec se kdysi označoval i koláč z krajíčků sušeného chleba, který se pak namočil do vína a prokládal se makovou či mandlovou kaší. Nejstarší české kuchařské předpisy na mazanec pocházejí z 15. a počátku 16. století, tehdy se ještě do nich nedával cukr, ale pouze sladká smetana. - See more at: http://www.readersdigest.cz/magazin/domov-hobby/velikonocni-rychly-nekynuty-mazanec#sthash.gvAyevkL.dpuf
Jako mazanec se kdysi označoval i koláč z krajíčků sušeného chleba, který se pak namočil do vína a prokládal se makovou či mandlovou kaší. Nejstarší české kuchařské předpisy na mazanec pocházejí z 15. a počátku 16. století, tehdy se ještě do nich nedával cukr, ale pouze sladká smetana. - See more at: http://www.readersdigest.cz/magazin/domov-hobby/velikonocni-rychly-nekynuty-mazanec#sthash.gvAyevkL.dpuf
Jako mazanec se kdysi označoval i koláč z krajíčků sušeného chleba, který se pak namočil do vína a prokládal se makovou či mandlovou kaší. Nejstarší české kuchařské předpisy na mazanec pocházejí z 15. a počátku 16. století, tehdy se ještě do nich nedával cukr, ale pouze sladká smetana. - See more at: http://www.readersdigest.cz/magazin/domov-hobby/velikonocni-rychly-nekynuty-mazanec#sthash.gvAyevkL.dpuf
Jako mazanec se kdysi označoval i koláč z krajíčků sušeného chleba, který se pak namočil do vína a prokládal se makovou či mandlovou kaší. Nejstarší české kuchařské předpisy na mazanec pocházejí z 15. a počátku 16. století, tehdy se ještě do nich nedával cukr, ale pouze sladká smetana. - See more at: http://www.readersdigest.cz/magazin/domov-hobby/velikonocni-rychly-nekynuty-mazanec#sthash.gvAyevkL.dpuf
Jako mazanec se kdysi označoval i koláč z krajíčků sušeného chleba, který se pak namočil do vína a prokládal se makovou či mandlovou kaší. Nejstarší české kuchařské předpisy na mazanec pocházejí z 15. a počátku 16. století, tehdy se ještě do nich nedával cukr, ale pouze sladká smetana. - See more at: http://www.readersdigest.cz/magazin/domov-hobby/velikonocni-rychly-nekynuty-mazanec#sthash.gvAyevkL.dpuf
Jako mazanec se kdysi označoval i koláč z krajíčků sušeného chleba, který se pak namočil do vína a prokládal se makovou či mandlovou kaší. Nejstarší české kuchařské předpisy na mazanec pocházejí z 15. a počátku 16. století, tehdy se ještě do nich nedával cukr, ale pouze sladká smetana. - See more at: http://www.readersdigest.cz/magazin/domov-hobby/velikonocni-rychly-nekynuty-mazanec#sthash.gvAyevkL.dpuf
Jako mazanec se kdysi označoval i koláč z krajíčků sušeného chleba, který se pak namočil do vína a prokládal se makovou či mandlovou kaší. Nejstarší české kuchařské předpisy na mazanec pocházejí z 15. a počátku 16. století, tehdy se ještě do nich nedával cukr, ale pouze sladká smetana. - See more at: http://www.readersdigest.cz/magazin/domov-hobby/velikonocni-rychly-nekynuty-mazanec#sthash.gvAyevkL.dpuf
Jako mazanec se kdysi označoval i koláč z krajíčků sušeného chleba, který se pak namočil do vína a prokládal se makovou či mandlovou kaší. Nejstarší české kuchařské předpisy na mazanec pocházejí z 15. a počátku 16. století, tehdy se ještě do nich nedával cukr, ale pouze sladká smetana. - See more at: http://www.readersdigest.cz/magazin/domov-hobby/velikonocni-rychly-nekynuty-mazanec#sthash.gvAyevkL.dpuf
Jako mazanec se kdysi označoval i koláč z krajíčků sušeného chleba, který se pak namočil do vína a prokládal se makovou či mandlovou kaší. Nejstarší české kuchařské předpisy na mazanec pocházejí z 15. a počátku 16. století, tehdy se ještě do nich nedával cukr, ale pouze sladká smetana. - See more at: http://www.readersdigest.cz/magazin/domov-hobby/velikonocni-rychly-nekynuty-mazanec#sthash.gvAyevkL.dpuf
Jako mazanec se kdysi označoval i koláč z krajíčků sušeného chleba, který se pak namočil do vína a prokládal se makovou či mandlovou kaší. Nejstarší české kuchařské předpisy na mazanec pocházejí z 15. a počátku 16. století, tehdy se ještě do nich nedával cukr, ale pouze sladká smetana. - See more at: http://www.readersdigest.cz/magazin/domov-hobby/velikonocni-rychly-nekynuty-mazanec#sthash.gvAyevkL.dpuf
Jako mazanec se kdysi označoval i koláč z krajíčků sušeného chleba, který se pak namočil do vína a prokládal se makovou či mandlovou kaší. Nejstarší české kuchařské předpisy na mazanec pocházejí z 15. a počátku 16. století, tehdy se ještě do nich nedával cukr, ale pouze sladká smetana. - See more at: http://www.readersdigest.cz/magazin/domov-hobby/velikonocni-rychly-nekynuty-mazanec#sthash.gvAyevkL.dpuf
Jako mazanec se kdysi označoval i koláč z krajíčků sušeného chleba, který se pak namočil do vína a prokládal se makovou či mandlovou kaší. Nejstarší české kuchařské předpisy na mazanec pocházejí z 15. a počátku 16. století, tehdy se ještě do nich nedával cukr, ale pouze sladká smetana. - See more at: http://www.readersdigest.cz/magazin/domov-hobby/velikonocni-rychly-nekynuty-mazanec#sthash.gvAyevkL.dpuf
Fotogalerie k článku