Aktuality základní školy

Pohádkový karneval

img_10243

Letošní karneval se nám představila řada pohádkových postaviček, malých, větších, dokonce i paní učitelky se proměnily v Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého. Mě nejvíc zaujala maska kočičky. Já jsem šla letos za piráta, a protože Doubravka šla za Pipi dlouhou Punčochu, tak jsme se k sobě docela hodily.

Poslouchali jsme různé písničky a na některé jsme se i učili tancovat. Nejlepší byla Makarena. Měli jsme také soutěže, třeba kdo dřív postaví pyramidu z kelímků, nebo krmení vaflemi se šlehačkou poslepu. Nakonec byla oblíbená tombola. Každý si vylosoval pět čísel a brzy zjistil, co vyhrává. Já jsem byla celkem spokojená, protože jsem dostala dva plyšáky, náramky a šampaňské. 

Kristýna Sirková, 5.ročník

V pátek jsme měli karneval. Ve čtvrtek jsme s mamkou připravili masky. Já jsem byla za Sněhurku a kocoura Mikeše. Začátek karnevalu byl takový, že jsme se šli v maskách ukázat do MŠ. Vrátili jsme se do školní družiny a začali jsme tančit, soutěžit a hrála nám k tomu hudba. Na konci byla tombola. V tombole jsem vyhrála: ručník, skládačku pro ségru, kočku, psa, balonek. Bylo to príma!! NA PŘÍŠTÍ KARNEVAL SE MOC TĚŠÍM!!!

Bára Brátová, 3.ročník

V pátek 20.února jsme měli karneval. V úterý jsem si přinesla od kamarádky převlek. Byla jsem za princeznu. A ještě tam byly jiné masky, třeba jako želvy Ninja, dva vodníci, jedna Pipi Dlouhá punčocha, Vochomůrka z pařezové chaloupky, pirátka, tři indiáni, Popelka a další masky. Hráli jsme taky hry. Moc se mi ten den líbil. Z tomboly mám čokoládu, karabinu, časopisy, omalovánky, tašku, obal na cédéčka a malého plyšáka.

Jarmilka Troutnarová, 2.ročník 

 

                                                                         

Fotogalerie k článku

23.2.2015, Lenka Karpfová , 2014-15

Zpět